To pierwsze roślinne kotlety, jakie piekłam. Mnie smakują bardzo. Świetnie sprawdzą się jako wypełnienie do wegeburgerów, które z powodzeniem możemy zabrać do pracy. Polecam. Przepis od Kasi weganki.
Składniki:
2 filiżanki ugotowanej komosy ryżowej (quinoa)
filiżanka ugotowanej fasoli ( u mnie biała)
1 starta marchewka
1 posiekana drobno cebula
ząbek czosnku
2 łyżki natki pietruszki
łyżeczka soku z cytryny
łyżeczka oregano
łyżeczka zmielonego siemienia lnianego
łyżeczka soli (płaska)
łyżka mąki kukurydzianej
Przygotowanie:
Rozgniatamy fasolę, łączymy z quinoa, marchewką, cebulą i pozostałymi składnikami. Formujemy kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz